joi, 26 ianuarie 2012

Prajitura in doua straturi


Ingrediente blat:

-7 oua
-7 linguri apa
-7 linguri ulei
-1 cana si jumatate faina
-1 cana si jumatate zahar
-1 praf de copt
-1 zahar vanilat

-2 linguri cacao


Cum se prepara:

Se separa ouale si se bate albusul spuma. Se adauga zaharul peste albus mixand pana totul devine tare. Peste , se pun uleiul si galbenusurile care se bat bine, apoi praful de copt dizolvat si faina, amestecand pana se omogenizeaza. Se imparte compozitia in doua parti egale. Prima parte este lasata alba, iar a doua se amesteca cu cacao.

Se ung doau tavi cu unt sau margarina si se toarna compozitia.

Se coace la foc potrivit 40-45 minute.

Se prepara un sirop din jumatate de cana de zahar, o aroma de rom si o cana jumatate de apa, care se fierbe si se raceste.

Dupa ce totul este rece se aseaza blatul maro pe o tava si se insiropeaza. Se adauga crema de vanilie ( crema la plic) dupa care se adauga si blatul alb deasupra, insiropat in prealabil. Se orneaza cu crema de cacao ( crema la plic) si , dupa gust, cu gem, dulceata si/sau fructe!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu