duminică, 5 februarie 2012

Eclere

Ingrediente:
-500ml apa
-250g unt
-50g zahar tos
-360g faina
-6 oua
-un praf de sare
 

Cum se prepara:
Punem apa intr-o cratita , adaugam untul si lasam pe foc pana se topeste untul. Cand untul s-a topit , adaugam zaharul , un praf de sare si amestecam bine pana se topeste zaharul. Apoi , luam cratita de pe foc si adaugam faina toata o data si amestecam repede si bine cu o lingura de lemn pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare , nelipicioasa. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei , dupa care adaugam ouale rand pe rand , amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca. Tapetam o tava cu hartie de copt ( daca nu avem , putem folosi unt cu faina ) si luam din coca obtinuta cate o biluta si punem in tava , din loc in loc , nu chiar una langa alta. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 min la 150 grade pana devin usor rumenii. Dupa ce s-au copt , scoatem tava si lasam sa se raceasca complet. Apoi la umplem cu crema sau budinca , iar glazura o punem la urma.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu