duminică, 5 februarie 2012

Sarmale in foi de varza

Multumim pentru reteta - Dan Monica , Brasov

Ingrediente:
-1kg carne tocata porc
-120g orez
-1 ceapa
-1 legatura de patrunjel
-1 ou
-1 cutie mica de pasta de rosii
-3-4 verze murate potrivite
-costita slaba maruntita
-condimente

Cum se prepara:
Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Se amesteca carnea , ceapa , orezul , oul , patrunjelul , condimentele , pasta de rosii ( amestecata cu 2-3 linguri de ulei ) si costita. Pentru umplerea sarmalelor se vor folosi frunzele intregi sau daca sunt prea mari , se vor taia in doua. Foile de varaza ramase se taie fideluta si se pun pe fundul cratitei. Se adauga sarmalele si se baga la cuptor. Inainte de a fi gata se adauga si carnaciori de casa ( optional ). Se servesc calde , cu mamaliguta si smantana!

Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu